Демократична България (ДБ) вече е предложила свикването на Консултативен съвет по националната

...
Демократична България (ДБ) вече е предложила свикването на Консултативен съвет по националната
Коментари Харесай

ДБ с ключов ход за кабинет, какво предложи на Радев

" Демократична България " (ДБ) към този момент е предложила свикването на Консултативен съвет по националната сигурност (КСНС) при президента, с цел да стартират диалозите за сформиране на държавно управление. Това разяснява в ефира на България Он Еър бившият министър на електронното ръководство от Демократична България Божидар Божанов.

" Дори в този парламент да не се образува ръководство, в идващия би трябвало да се образува. Трябва да стартираме диалозите какви са систематичните проблеми в страната, които ГЕРБ отхвърлят, ние по тази причина не можем да създадем коалиция с тях, тъй като те не престават да си заравят главата в пясъка ", уточни той.
-->
По думите на Божанов  " Демократична България " водещ приоритет остава промяната в правораздаването, което е и съществена разграничителна линия с партията на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Тази тематика виси, тя е тематиката за върховенството на правото и за това да има един самостоятелен орган, не персонифициран, който да извади тематиката за корупцията от политическия спор ", разяснява той.

Именно КСНС е подобаващият институционален инструмент, който да бъде употребен за разрешаването на политическата рецесия, която всички партии признават, а по време на него би трябвало да бъдат сложени и всички останали тематики като войната в Украйна, счита някогашният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР